gouden melk

Een van de oudste geneeswijzen ter wereld is de Ayurverdische
Daaruit komt een drankje met buitengewone helende eigenschappen dat niet voor niets “gouden melk” genoemd wordt.

Het is gebaseerd op kurkuma, meer bepaald op zijn primair actieve bestanddeel het polyphenol “curcumine”.

Kurkuma heeft meer dan dan 150 therapeutische eigenschappen, tenminste als je het op de juiste manier gebruikt.

Dit zijn alvast de voornaamste:

Ontstekingsremmend
Krachtige antioxidant
Antiseptisch en pijnstillend
Verhoogt de immuniteit
Anti-kankerverwekkend
Helpt cholesterol op peil te houden
Bevordert de spijsvertering
Ontgift de lever
Reguleert de stofwisseling en houdt je gewicht onder controle
Werkt bij hoge bloeddruk
Verbetering van het geheugen en de hersenfunctie
Helpt bij diverse huidaandoeningen
Helpt bij neurologische aandoeningen

Het menselijke lichaam heeft het echter moeilijk om kurkuma op te nemen.

Daarom moeten we het altijd samen gebruiken met olijfolie en/of zwarte peper.

Hierdoor worden de werkzame stoffen tot 1000 keer beter opgenomen.
Vooral de ‘piperine’ die aan zwarte peper zijn ‘hete’ eigenschap geeft is hierbij belangrijk.

Zo maak je gouden melk:

Eerst maken we een pasta als basis waarmee we later onze gouden melk maken.
Gebruik volgende ingrediënten:
1 kop Biologisch Kurkuma Poeder (kurkuma Longa is de beste)
2 kopjes water
3 theelepels gemalen zwarte peper
3 eetlepels extra virgin kokosolieVerwarm het water, de kurkuma en de zwarte peper tot het een dikke pasta vormt. Blijf gedurende zo’n 7 à 10 minuten roeren op het laagste vuur en voeg wat extra water toe mocht het helemaal opdrogen. Deze duurtijd is belangrijk voor de piperine om de werkzaamheid van de curcumine te verhogen.
Haal nu de pan van het vuur en voeg de kokosolie toe. Mix alles goed met een garde voor enkele minuten.
De pasta is nu klaar en kan bewaard worden in een glazen pot met deksel.
In de koelkast is de pasta tenminste 4 weken houdbaar.
Van de pasta maken we als volgt de gouden melkWat je nodig hebt is:
1 flinke theelepel van de Gouden Pasta
2 kopjes melk (amandelmelk / rijstmelk) of nog beter (rauwe melk of kokosmelk)
1/8 theelepel vanille (optioneel)
Honing naar smaak (optioneel)
Snuifje kaneel (optioneel)

Doe 2 kopjes melk met 1 theelepel gouden pasta in een pannetje en warm rustig op, niet laten koken! Een garde werkt handig om de pasta goed met de melk te vermengen.
Als de gouden melk op ideale temperatuur is, haal je het pannetje van het vuur af.
Voeg indien gewenst wat honing, vanille en kaneel toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *